200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Ευρωπαϊκό Μουσειο Άρτου στον Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα

200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Ευρωπαϊκό Μουσειο Άρτου στον Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα

«Η επανάσταση στην Αττική και η απελευθέρωση της Αθήνας» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στους εξωτερικούς χώρους του ευρωπαϊκού μουσείου άρτου στον Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα με εισηγητή τον αρχαιολόγο – δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου και με απαγγελίες στίχων της ποιήτριας-συγγραφέα κας Ματίνα Καραλιώτη.

Ο δ/ντής του μουσείου κ. Πέτρος Κατσίκης ευχαρίστησε τους ομιλητές  και τους παρευρισκόμενους πολίτες της  Αττικής για την παρουσία τους ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους διαχρονικούς υποστηριχτές της διήμερης εκδήλωσης, τις εταιρείες ΚΑΡΑΜΟΓΕΓΚΟΣ, ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ, ΗΛΙΟΣ, το Οινοποιείο ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΓΗ και το Αρτοζαχαροπλαστείο ΚΙΜΩΝΑΣ από τη Μυτιλήνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Σφλώμος, ο λαογράφος-ζωγράφος κ. Γιάννης Πρόφης, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Κηφισιάς κ. Γιώργος Τσούλος, η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα κα Γέροντα Μαριλένα, το μέλος του δ.σ του δημοτικού θεάτρου δήμου Μαραθώνα κ. Νίκος Κουρουνάκος, ο καλλιτεχνικός δ/ντής του ελληνικού κέντρου αφίσας κ. Μανώλης Αναστασόπουλος, ο περιβαλλοντικός σύλλογος Βαρνάβα με το μέλος του δ.σ κα Βασιλική Πανούτσου, ο αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης Μαραθώνος  και ο χορευτικός όμιλος «παραδοσιακή φλόγα» του δήμου Ιλίου.